Mi minden szeretnék lenni, ha nagy leszek! - rajz- és íráspályázat gyerekeknek
Dátum: 2003. augusztus 23, szombat
Téma: Pályázat "A művelődés hete - a tanulás ünnepe" - 2003. szeptember 26.-október 3.

Kedves Gyerekek!

Bizonyára veletek is előfordul, hogy időről időre más-más hivatás, foglalkozás, mesterség válik különösen varázslatossá számotokra. Elég egy természetről szóló könyv elolvasása, és képzeletben máris erdészként járjátok az erdőt, elég egy betegség, hogy orvosként, ápolónőként segítsetek másokon, vagy egy fodrász ördöngös keze varázsol szép frizurát, máris csakis fodrászként szeretnétek felnőttkorotokban dolgozni, de elég csak az égboltot kémlelni, hogy a világűr meghódítása legyen életcélotok. S mennyi minden érdekes és vonzó pálya vár rátok!Arra vagyunk kíváncsiak, Ti hányféle hivatásban, munkában tudjátok magatokat elképzelni. Várjuk a rajzokat, várjuk a fogalmazásokat arról, hogy hányféle mesterség csínját-bínját tanulnátok meg szívesen életetek folyamán.

A Magyar Művelődési Intézet pályázatot hirdet általános iskolások részére "A művelődés hete - a tanulás ünnepe" országos rendezvénysorozat keretében az alábbi témakörben:

Alsó tagozatosoknak szóló rajzpályázat:

Mi minden szeretnék lenni, ha nagy leszek! Várjuk azt az alkotást, amelyen a különböző, számotokra különösen érdekes és vonzó foglalkozásokat jelenítitek meg, bármilyen technikával.

A képeket A/4-es vagy A/3-as méretekben várjuk, paszpartuzva; a hátoldalára kérjük felírni az alkotás címét, az alkotó nevét, lakcímét, iskolájának nevét és címét, osztályát.

Felső tagozatosoknak szóló pályázat:

"Lehetséges pályaválasztásaim" címmel várjuk azokat a fogalmazásokat, amelyekben leírjátok, milyen munkát végeznétek szívesen felnőttkorotokban, hányféle pálya vonz benneteket, és miért? Ki az, akinek hatására megtetszett valamilyen mesterség? Mi a véleményetek arról, hogy a világban egyre több ismeretet kell szerezni, megtanulni, elsajátítani ahhoz, hogy boldoguljon az ember?

A fogalmazásokat A/4-es méretben, maximum 4 oldal terjedelemben várjuk.

A pályázatok (rajzok és írásművek) beérkezési határideje: 2003. szeptember 15.

Cím: Magyar Művelődési Intézet, 1011 Budapest, Corvin tér 8.

A borítékra írjátok rá: "A művelődés hete - a tanulás ünnepe".

A pályázatok értékelésére, a kiállításra és a díjkiosztásra "A művelődés hete - a tanulás ünnepe" országos nyitórendezvényén kerül sor, 2003. szeptember 27-én 11 órától a Budai Vigadó épületében Budapest I., Corvin tér 8.)A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=653