Filmajánló: ADAPTÁCIÓ
Dátum: 2003. augusztus 6, szerda
Téma: Mozi - Színházdráma, vígjáték - 114 perc

Az Adaptáció vígjáték egy íróról, aki elhatározza, hogy saját magát és ikertestvérét is beleírja abba a könyvadaptációként készülő forgatókönyvbe, aminek a megírásával küszködik. Az ötlet óriási, amíg valóság és fikció átfedésbe nem kerül egymással...Első forgatókönyvének sikere ellenére Charlie Kaufmant (Nicolas Cage) kétségek gyötrik, mind a pályáján, mind a magánéletben. Amikor megbízást kap, hogy a fanatikus orchideatermesztő, John Laroche (Chris Cooper) valós történetéről szóló, The Orchid Thief című könyvet filmre alkalmazza, a feladat szinte agyonnyomja.

Bár a könyv ? látszólag ? azt mutatja, ahogy Laroche orchideákat csempész, egy másik szinten a szenvedély megtapasztalásának vágyáról beszél. Ez a vágyakozás valósággal megfertőzi Susan Orleant (Meryl Streep), a könyv íróját is, sőt Charlie-nak rá kell jönnie, hogy őt magát is.

Charlie Kaufman úgy ír, ahogy él... nagy nehézségekkel. Ikertestvére, Donald úgy él, ahogy ír... esztelen féktelenséggel. Susan az életről ír... De nem tudja élni az életet. John életéről könyv készült... S a könyvet most filmre alkalmazzák. Egyetlen történet... Négy élet... Ezerféle módon végződhet.


A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=640