Hírek innen-onnan és házunk tájáról - A Városunk Gyomaendrőd írása
Dátum: 2003. augusztus 2, szombat
Téma: TallózóFarmer est
Nagylaposi Popfarmon Farmer-Est, augusztus 2-án, 19 órakor kezdődik.
Operett
Operett-est a Közösségi Házban augusztus 20-án este 8 órai kezdettel.
Szent István nap
Szent István napi 2 napos ünnepség lesz Endrődön a ligetben. A részletes programot plakátok hirdetik, néhányat kiemelve: 19-én: Endrődi Nyárbúcsúztató Popfesztivál kezdődik 18 órakor, 20-án nemzetközi halfőző verseny, délben kenyérszentelés, cipóosztás, Körösmenti Néptáncegyüttes műsora, sörivó verseny, kötélhúzó verseny (itt lesz Fekete László ?a legerősebb embere?), este Charlie, Szűcs Judit, Karthágó együttes és tűzijáték éjfél előtt.

A Gyomaendrődi Zenebarátok Kamarakórus Alapítvány hírei

 

Kedves Olvasók! Szeretnénk Önöknek elmondani, összefoglalni azokat az eseményeket, amelyek véleményünk szerint érdeklődésükre tarthat számot. Hogy miből gondoljuk azt, hogy beszámolónk érdeklődésre tarthat számot? Abból, hogy zenei előadásainkat a település mindkét részén mindig sokan látogatják. Ezért szeretnénk megosztani azt az örömet, amit mi érzünk akkor, amikor hallgatóinknak énekelünk. .
Először az elmúlt 2002-es évről írunk. Kis közösségünk hetedik éve volt, ez az év is bővelkedett zenei eseményekben.
Meghívásunk volt a Dévaványai Zene és Művészeti Iskola márciusi jótékonysági vacsorájára, majd a Gyomaendrődi Zene és Művészeti Iskola áprilisi ?művészbáli? előadásra.
Májusban már hagyomány, hogy a Rózsahegyi Napok keretében rendezett műsor szereplői vagyunk, majd május utolsó vasárnapján a Hősök Napi ünnepségen adtunk műsort az Endrődiek Baráti Körének felkérésére.
2002 nyara volt az első, amikor tarthattunk egy kis nyári pihenőt, de augusztusban már készültünk ?Szülőföldünk Békés Megye? kulturális bemutatkozó műsorra, melyet Gyomán a Katona József Művelődési Központban tartottak meg. Októberben a Zenei Világnap alkalmából a Polgármesteri Hivatal dísztermében adtunk műsort igen szép számú közönségnek.
Decemberben a hagyományos ?Aranyvasárnapi Koncert?-ünket tartottuk meg előbb a gyomai római katolikus templomban, majd utána dévaványai katolikus templomban.
Az idei, 2003-as év nagy erőpróbánk volt. Az ?Éneklő Magyarország? az énekkarok országos minősítő hangversenyén énekkarunk bronzminősítést kapott.
Felléptünk a Gyomaendrődi Zeneiskola ?művészbálján?. A nyár nagy zenei eseménye a július 31-i közös koncert lesz, amelyet a Budapesti Erkel Ferenc Kórussal együtt tartunk a Gyomai Református Nagytemplomban.
Az év hátralévő idejében készülünk az októberi Zenei Világnap eseményeire, a hagyományos Aranyvasárnapi koncertünkre, amit terveink szerint idén az endrődi Szent Imre Római Katolikus templomban tartunk meg.
Nekünk kórustagoknak a jó hangulatú próbák nemcsak munkát jelentenek, hanem sok örömet, kikapcsolódást. A sok munka, gyakorlás eredményeként a tanult mű előadássá érik, érezzük, hogy ?a muzsika hangja száll, lelkünk a mennyben jár?.
Hisszük, hogy mindenkinek szüksége van a zene hallgatásra, a zenei rendezvényeken való részvételre, mert ez nemcsak kikapcsolódás, hanem lelki megnyugvás, elmélyülés és az emberi kapcsolatok egyfajta ápolása.
Minden rendezvényünkre továbbra is várjuk érdeklődésüket, a találkozást, amelyet Babits gondolatával köszönünk meg:

??és akinek szép lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek?.

Horváth Gáborné
Kórustag
Kamarakórus Alapítvány gazdasági vezetője

Pótbeiratkozás

A Városi Zene és Művészeti Iskolában a pótbeiratkozás szeptember 3-án és 4-én lesz, délután 2 és 4 óra között. Az órabeosztást szeptember 5-én lehet délután kettőtől megtudni, a Kisréti u. 27-ben. Az órarend szerinti tanítás szeptember 8-án hétfőn kezdődik, addig is jó pihenést és nyaralást kíván gyerekeknek és szülőknek az iskola igazgatója: Holubné Hunya Anikó

Toronyóra
Városunk evangélikus templomának torony órája sokunk örömére ismét működik. Mutatja az időt, negyed és egészóra ütésekkel, mindennapi déli és esti harangszóval, éjszakai megvilágítással, napi két alkalommal megszólaló toronyzenével megújult külsővel városunk egyik színfoltja lett. Köszönet a Gyomai Evangélikus Egyházközségnek, hogy megszervezte és támogatta a villámcsapás okozta helyreállítási munkát. A város Önkormányzatának testülete anyagilag támogatta a toronyóra helyreállítási munkáit.


A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=634