Már félszázezren nézték meg
Dátum: 2007. október 5, péntek
Téma: Kitekintő_aaaEgy hónap mérlege: ötvenezren látogató Az igazi da Vinci című kiállításon.

Értékes nyeremény várta a debreceni Leonardo-kiállításra szeptember 17-én koradélután érkező pedagógus házaspárt. Rozman Béla rajztanár az ötvenezredik látogatója volt az egy hónapja nyitva tartó kiállításnak – ebből az alkalomból őt és feleségét Halász János, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte, majd Gulyás Gábor a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója és Kárpáti Zoltán szállodaigazgató átadták nekik a több mint 100 ezer forintot érő ajándékcsomagot, mellyel a pár két napon át pihenhet az Aquaticum Termál és Wellness Hotelben, és igénybe veheti a pihentető, relaxáló szolgáltatásokat. 

A vendégek grátisként kaptak egy-egy palackot abból a tokaji borkülönlegességből, amelyet kifejezetten a Leonardo-kiállításra palackoztak korlátozott számban: a Kolosszus Cuvee-ből és a Leonardo Furmintból.

A rajztanár elmondta, hogy feleségével, Rozmanné Homoródi Ildikóval együtt művészeti iskolában tanítanak, és csoportokat készülnek hozni a tárlatra. – Festészetet is oktatok, és – bár tudom, hogy a kiállítás a Leonardót mint polihisztort mutatja be – szeretném elhozni a festőcsoportomat is – fűzte hozzá.

 

Testbeszéd

 

Az igazi da Vinci idején az Antal–Lusztig-gyűjteményből tematikus válogatás tekinthető meg Testbeszéd címmel. Az önálló tárlat nem csak külön, hanem kombinált jeggyel, a Leonardo-kiállítással összekötve is megnézhető. Ezt az elmúlt egy hónapban több mint 15 ezren tették meg.

 

Cél a százezres látogatószám

 

– Reméljük, hogy elérjük a százezres látogatószámot. Ha ez megtörténik, akkor a bevétel fedezi kiadásainkat. Ez óriási eredmény lenne. – válaszolta a sajtó munkatársainak érdeklődésére Gulyás Gábor igazgató. Elhangzott, hogy szeptember elejétől többnyire csoportok nézik meg a kiállítást, így a látogatottság az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt.

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1760