XV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó
Dátum: 2006. január 26, csütörtök
Téma: PályázatA Magyar Drámapedagógiai Társaság XV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót hirdet a Békés Megyei Művelődési Központ, valamint az Ifjúsági Ház és Általános Társaskör szervezésében.

A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének megfelelő előadással lehet nevezni műfaji és tematikai megkötés nélkül.(Az induló csoport tagjainak 20 %-a lehet idősebb, mint 14-15 év. Az a csoport, amelyik elindul az Országos Diákszínjátszó Találkozón, ugyanazt az előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra.)

A javasolt műsoridő : alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc.

A pályázók a megyei versenyek után felmenő rendszerben juthatnak el a területi találkozókra, a legjobb előadásokat bemutató csoportok az országos gálaműsoron szerepelnek.

 

A gyermekszínjátszó találkozó Békés megyei helyszíne:

Ifjúsági Ház és Általános Társaskör, Békéscsaba.

Időpontja: 2006. április 9., szombat.

 

Jelentkezési lapok igényelhetők: 

Dombi Ildikó, 5600 Békéscsaba,  Luther u. 6., telefon: 66/442-122.

 

Jelentkezési határidő: 2006. február 28.

A rendezvény időpontja előtt minden jelentkezőnek részletes programot küldünk.

 

 

Felhívjuk a jelentkezők csoportok figyelmét, hogy a korábbi évek gyakorlatához képest az országos találkozó lebonyolítási rendje néhány ponton megváltozik!

A megyei találkozók végén nem lesz eredményhirdetés: minden fellépő csoport  emléklapot kap. Minősítést azon csoportok előadásai kapnak, amelyek esetében a rendező ezt külön kéri a jelentkezési lapon – ennek eredményéről a rendezvényt követő héten írásban kap a csoportvezető tájékoztatást. A megyei találkozókról a regionális bemutatókra továbbjutó csoportok hasonló módon kapnak meghívást.

A területi találkozókon fellépő csoportok díszoklevelet kapnak. Az országos találkozóra való meghívást a fent leírt rend szerint kapják meg az érintett csoportok.

A megyei és a területi találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által felkért szakemberek szakmai elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról.


A jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

weores_sandor_jellap_2006.doc

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1572