120 órás akkreditált továbbképzési program
Dátum: 2005. november 2, szerda
Téma: Csemegéző - AjánlóA Magyar Közösségi Iskolák Szövetsége 120 órás akkreditált továbbképzési programot indít szabadidő-szervezőknek a békéscsabai Patent Diákirodával együttműködve 

Az iskolák lehetőségeit és az iskolahasználók igényeit figyelembe véve készítettük el, akkreditáltattuk és az első három képzés tapasztalatainak felhasználásával tökéletesítettük a mindennapi gyakorlatban jól alkalmazható, naprakész információkat nyújtó programot.Célunk: a 8/2000. (V. 24.) OM rendeletben előírt elvárásoknak megfelelően, az iskolákban és kollégiumokban szervezőmunkát végzők (szabadidő-szervező, DÖK segítő pedagógus, osztályfőnök, kollégiumi nevelő tanár) kis csoportos formában olyan gyakorlati ismeretekhez jussanak, hogy az iskola polgáraival közösen hozzájáruljanak egy demokratikusan működő intézmény megvalósításához. A segítő pedagógusok a szervezési ismeretek birtokában váljanak képessé a diákok ötleteinek támogatására és a megvalósulás segítésére. Az iskolai nyilvánosság működtetéséhez szükséges módszerek és technikák elsajátításával ezek színvonalas megvalósulását biztosítsák, valamint pályázatírási és adománygyűjtési ismeretek segítségével, teremtsék meg a tevékenységekhez szükséges forrásokat.

 

A képzés négy fő tantervi egysége:

      1.   Program- és rendezvényszervezés (az iskolai szabadidő-szervezés tevékenységi területei; a program- és rendezvény tervezése, szervezésének elemei és lebonyolítása; reklám és PR tevékenység; speciális iskolai programok, rendezvények sajátosságai.)

2. Az iskola hazai és nemzetközi kapcsolatai, iskolák közötti együttműködés, partnerkapcsolatok, a szabadidő-szervező kapcsolatrendszere (az együttműködés lehetőségei, területei, formái, keretei, tartalmi és formai elemei; a szabadidő-szervező kapcsolatrendszere és  információs stratégiája.)

      3. Iskolai demokrácia, diák- és szülői közösségek, iskolai nyilvánosság (az iskolai demokrácia elvi alapjai jogi és helyi szabályozása, gyakorlata, diákönkormányzat, diákszervezetek, diákközösségek, szülői munkaközösség, szülői szervezetek, szülői közösségek, iskolaújság és iskolarádió működtetése.)

      4. Pályázati lehetőségek, pályázatkészítés, támogatás felhasználás, adományszervezés

 

Képzési napok: kéthetente pénteken (10-18 óráig) és szombaton (9-17 óráig)

A képzés helyszíne: Ifjúsági Ház 5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.

 

Kezdési időpont: 2005. november 11., péntek

A képzés vége: 2006. február 18., szombat

Jelentkezési határidő: 2005. október 28., péntek

 

Alapítási engedély száma: OM 1221/48/2001.

Indítási engedély száma: OM 1222/198/2001.

A képzés díja: 45.000 Ft

 

 

Toldi Beáta program igazgató

Magyar Közösségi Iskolák Szövetsége

1134 Budapest, Csángó u. 22.4/1.

T: 1/320 8633, 20/949 5602

e-mail: maksz@freemail.hu

 

Zsótér Mária szervező

Patent Diákiroda

T: 66/449 222

e-mail: patent@nap-szam.huA cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1512