Vasárnap, 2021. Október 17.Hedvig napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1915
Ezen a napon született Arthur Miller

 
 

  Napraforgó: KÉPZÉSEK, RENDEZVÉNYEK


Meghívó

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete  - partnerségben a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Kulturális Irodájával ,  valamint     a Békés Városi Kulturális Központtal  - szakmai információs napot szervez a közművelődési intézmények és a kulturális, település-közösségfejlesztő civil szervezetek vezetőinek Békésen.A szakmai nap időpontja: 2008. december  10. (szerda) 13.30 óra

Helyszíne: - Békés Városi Kulturális Központ  (Jantyik M. u. 23-25.)

Program:

            1. Nonprofit menedzsment

Előadó: Dombi Ildikó – Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Kulturális Iroda vezetője

2.  A közösségfejlesztés szerepe a helyi társadalom fejlődésében, európai

    kitekintés.  Intézmények és civilek közötti együttműködés.

    Előadó: Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei

    Egyesületének titkára

             3. Civil pénzgyűjtési technikák és módszerek

Előadó: Hajnal Edit – Csabai Civil Iroda vezetője, CISZOK koordinátor

4.  Kulturális honlapok kínálata és a virtuális közösségi terek lehetőségei

     Előadó: Koszecz Sándor, a Városi Kulturális Központ igazgatója

Az előadások után konzultáció az elhangzottakról, a kulturális, civil terület aktuális kérdéseiről, eseményeiről. Kérjük, részvételét szíveskedjen november 25-ig jelezni a 66/530-207-es telefonszámra, vagy a civil@bmk.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , illetve a bekesikultura@bekesikultura. hu címek egyikére.

Támogató: Békés Megye Képviselő-testülete

                   Békés Megyei Európai Információs Pont 

Meghívó

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete - partnerségben a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Kulturális Irodájával, valamint a Békés Városi Kulturális Központtal - szakmai információs napot szervez a közművelődési intézmények és a kulturális, település-közösségfejlesztő civil szervezetek vezetőinek Mezőkovácsházán.

A szakmai nap időpontja: 2008. december 9. (kedd) 9.30 óra

Helyszíne: Kalocsa Róza Kht.- Mezőkovácsháza (Alkotmány u. 63.)

Program:

            1. Nonprofit menedzsment

Előadó: Dombi Ildikó – Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Kulturális Iroda vezetője

2.  Együttműködések civil szervezetek és intézmények között, haza és európai

   gyakorlat. A kezdő szervezetek működési nehézségei, megyei nonprofit szolgáltató        

   szervezetek.

   Előadó: Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei

  Egyesületének titkára

             3. Civil pénzgyűjtési technikák és módszerek

 Előadó: Hajnal Edit – Csabai Civil Iroda vezetője, CISZOK koordinátor

Az előadások után konzultáció az elhangzottakról, a kulturális, civil terület aktuális kérdéseiről, eseményeiről. Kérjük, részvételét szíveskedjék november 25-ig jelezni a 66/530-207-es telefonszámon, vagy a  civil@bmk.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , illetve a kalocsaroza@vipmail. hu címek egyikére.

 

Támogató:  Békés Megye Képviselő-testülete

Békés  Megyei Európai Információs Pont 

IV. ALFÖLD KONGRESSZUS

A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének Békéscsabai Osztálya szeretettel meghívja Önt a IV. ALFÖLD kongresszusra, melynek témája Helyünk a világban – Alföldi válaszok a globalizáció folyamataira

A kongresszus színhelye: Békéscsaba

Időpontja: 2008. november 27–28.

A kongresszuson elhangzó előadások és szakmai viták középpontjában ezúttal az Alföldet is érintő globalizációs folyamatok állnak. Célunk, hogy – ismét sokféle nézőpontból – elemezzük a globalizáció hatásait, az azzal összefüggő konfliktusokat egy olyan térségben, amely földrajzilag és a hagyományos (gazdasági, infrastrukturális) fejlettségi mutatókat tekintve is „távol” esik a világgazdaság dinamikus centrumaitól, régióitól. A konferencián az Alföld helyét, lehetséges szerepét keressük az európai térben és a globalizálódó nemzetközi kapcsolatrendszerekben, a szakmai beszélgetések tematikájukban ezért átlépik az ország és az Európai Unió határát.

Mindennapi életünk valamennyi szféráját és szereplőjét érintik a modern világ népeinek bővülő kapcsolatrendszeréből és kölcsönös függéséből eredő változások, kihívások. A IV. Alföld Kongresszus megrendezésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy közösen – az akadémiai élet, a civil szervezetek, a gazdasági, az igazgatási szféra szereplőinek részvételével – feltárjuk, milyen értékekkel, előnyökkel rendelkezik térségünk, s ezekre építkezve milyen fejlődési utak képzelhetők el az Alföld és tágabb térsége számára.

A kongresszus első napján, délelőtt plenáris ülésre kerül sor, olyan neves szaktekintélyek részvételével, mint például Enyedi György és Harnos Zsolt akadémikusok, Lengyel Imre a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet intézetvezető egyetemi tanára és Ladányi János szociológus.

A plenáris ülést követően hat tematikus és egy általános vitaülésre kerül sor, ahol a vitaindító, rövid előadások után lehetőség lesz az aktív részvételre, korreferátumok (regisztrált résztvevőknek), hozzászólások formájában. A kongresszus anyagaiból konferencia kötetet kívánunk megjelentetni, amely az előadások mellett, a szakmai válogatáson átesett korreferátumok bővített változatát, illetve a témához kapcsolódó kutatások eredményeit is tartalmazni fogja.

 

Információ: 66/328-577; 66/441-801; e-mail: durayb@rkk.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

forrás: www.rkk.hu

 

 
2008. november 22, szombat 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.