Hétfő, 2021. Május 17.Paszkál napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1949
1949-ben ezen a napon hunyt el Balázs Béla író, költő, esztéta.

 
 

  Mozi - Színház: Zsúfolt hétvége a színházban


A Jókai Színház teltházas nézőtér és nagy közönségsiker mellett mutatta be október 5-én, pénteken este Henrik Ibsen: A vadkacsa című színművét, a szerző honfitársa, a norvég Anne Helgensen rendezésében.

A bemutató előadást megtisztelte jelenlétével Bente Angell-Hansen, a Norvégy királyság magyarországi nagykövete, Szerbiából Predrag Grgic vajdsági regionális és nemzetközi együttműködési titkár, és Martinov Marina, a Becskereki turisztikai szervezet képviselője, továbbá Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat képviselőtestületének elnöke, és Farkas Zoltán alelnök.Az előadás után a vendége a színpadon gratuláltak az előadás szereplinek, létrehozóinak. A pezsgős koccintás mellé a norvég nagykövetasszony ajándékát: lazacos szendvicseket és más finomságokat fogyasztottak a résztvevők.

 

Együttműködés a szerbiai Vajdasággal

A vadkacsa bemutatóját megelőzően fontos nemzetközi eseménynek adott otthont a színház vigadó terme. Együttműködési megállapodást írt alá Predrag Grgic, a szerbiai vajdasági tartomány regionális és együttműködési titkára és Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke. Az együttműködés elsősorban a gazdasági élet, a területfejlesztés a kultúra, a sport, a turizmus, a környezetvédelem, a gyermek és ifjúságvédelem, a határon átnyúló és határmenti együttműködés területeire koncentrál.

 

Akadálymentes színházi bejárat és kerekesszékes páholy

A Vajdasággal megkötött szerződés aláírása után Predrag Grgic és Domokos László Fekete Péter színházigazgatóval, Anne Helgesen rendezőnővel és Csepregi András a Mozgáskorlátozottak Békés Egyesületének elnökségi tagja felavatták a színáz akadálymentes nézőtéri bejáratát és rajta keresztül megközelíthető kerekesszékes páholyt, amelyet az esti bemutatóra igénybe is vett a színház első kerekesszékes nézője.

 

Akiknek több is volt, mint húsz percük

Ha létszámban még nem is, de tartalmát tekintve nagyon sikeres volt A vadkacsa október 6-i szombati előadása utáni „Van még húsz perce?” program.

A színház új kezdeményezése, hogy az esti előadások után koccintással egybekötött beszélgetésre hívja a nézőket. „Hosszú az éjszaka, ne menjen még haza, maradjon egy kicsikét!” – idézi a korabeli kuplé szövegét a meghívó, és valóban a nézőtéri büfé előterében zongoraszó, terített asztal várja a maradni szándékozókat. A zenét Vozár M. Krisztián szolgáltatja, az asztalon lévő pohár borokról és üdítőkről pedig a Bora Ital-nagykereskedelem gondoskodik.

A szombati előadás után Anne Helgensen rendező és Czitor Attila színész, rendezőasszisztens volt a beszélgetés házigazdája. A nézők komoly érdeklődése nyomán kellemes beszélgetés alakult ki, aminek a hangulatát csak fokozta, amikor betoppant Kesjár Katinka a Hedviget alakító gyerekszereplő, hogy elköszönhessen a másnap hazautazó norvég rendezőnőtől, aki megkönnyezte a búcsút.


Kapcsolódó írásaink:

Ibsen bemutatóval nyit a Jókai Színház
Ifjú Színikritikusok Köre!
Új plakát a színházban
Márton András újra a Jókai Színházban

 

 

 

 
2007. október 9, kedd 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.