Kedd, 2021. Június 22.Paulina napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1913
1913-ban e napon született Weöres Sándor író

 
 

  Kék Bolygó: A hideg idő háziállataink számára is végzetes lehet


A kemény hideg a szabadban tartózkodó járókelőkre embert próbálóan hat, a kemény mínusz a nem megfelelően tartott gazdasági haszonállataink vagy kedvenceink számára is halálos lehet.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szerint a téli kemény hidegben érdemes az állatainkat olyan hőmérsékletű, zárt helyen tartani, ahol a kihűlés nem veszélyezteti őket. Emellett ügyelni kell arra is, hogy mindig legyen tálkájukban iható víz és energiában gazdag táplálékTörvényileg védett állatok

 

A 2004. X. törvény szerint az állatkínzás bűncselekmény. Jogszabály szerint (többek között) állatkínzást követ el az is, aki gerinces állatot úgy tart, hogy az az állat egészségének károsodásához vagy annak pusztulásához vezet. Ha valaki azt tapasztalja, hogy a lakókörnyezetében a hideg miatt pusztult el kedvtelési vagy gazdasági állat, azt az állatok védelme érdekében bátran jelentse a területileg illetékes rendőrőrsön.

 

Töltsük meg a madáretetőket!

 

A telet itt átvészelő madarak a kemény hidegben nem tudnak megfelelő mennyiségű eleséghez jutni, nekik ilyenkor a megszokottnál is több energiára van szükségük a túléléshez. Az előzőekben elkészített és kihelyezett madáretetőkben a nagy hideg idejére megkezdődhet az intenzív etetés.

 

Kóbor állatok etetése / befogadása

 

Az utcán járva a téli hidegben megesik a szívünk a gazdátlan, a tél miatt erejét vesztett kutyákon, macskákon. Mivel Magyarországon a felelőtlen állatkezelés miatt sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi gazdajelölt van, a kóbor állatok száma így nehezen csökkenthető. Ha állatot látunk kóborolni, egy falat étellel vagy egy tálka vízzel az életét is megmenthetjük. A legjobb viszont az lenne, ha minden kóbor kedvtelési állat gazdához kerülhetne. Leggyakrabban ezek az állatok a gyepmesteri telepre jutnak, ahol érdeklődés hiányában elpusztítják őket.

 

Világunkat Mi magunk alakítjuk! Aki az állatokkal helyesen bánik, az embertársaival is hasonlóan fog cselekedni.

 

Orpheus Egyesület, 2006. január 23.

Internet: www.zug.hu, www.gyepmester.hu

Adó 1%: 18464654-1-06

 

 

 
2006. január 23, hétfő 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.