Hétfő, 2021. Június 14.Vazul napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1925
1925-ben ezen a napon született Darvas Iván színművész

 
 

  Napraforgó: HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN

Pályakezdők és nők előtérben

Paktum-Start Programot indítottak a megyei foglalkoztatási helyzet javítására. A sikeres pályázatról dr. Nagy Ágnest, a megyei munkaügyi központ igazgatóját kérdeztük.- Pontosan mit jelent a Paktum-Start Program?

- A kezdeményezést a Regionális Fejlesztés Operatív Program keretén belül hirdették meg. A cél, hogy mérsékeljük a megyei munkanélküliséget.

- A paktum szó több partnert feltételez...

- Összefogásról van szó. Eddig már közel százan jelezték csatlakozási szándékukat. Elsősorban önkormányzatok, munkaadók, képző intézmények, érdekképviseleti és civil szervezetek jelentkeztek. A megvalósításban hét konzorciumi partnerünk: a megyei önkormányzat, a kereskedelmi és iparkamara, az agrárkamara, a Békéscsabai Regionális Képző Központ, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Közalapítvány, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete és A Művelt Cigány Ifjúságért Alapítvány segít.

 

- Kik képezik a program célcsoportját?

- Valamennyi munkaerő-piaci szereplő, különös tekintettel a nők, a társadalmi-gazdasági szempontból elmaradott térségben élők, a roma lakosság, a megváltozott munkaképességűek, a pályakezdő fiatalok és a munkaerőpiacról tartósan kiszorultak elhelyezkedési esélyeinek javítására. n (fgk)

Forrás: Békés Megyei Hírlap

2006. január 11.

www.bmhirlap.hu

 


Városi civil expót rendeznének még idén Orosházán

 

Az orosházi nagycsaládosok egyesülete szeretné megrendezni a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége tavaszi, 4 napos, 25 tagú szemináriumát. Ennek érdekében, anyagi forrás reményében írják pályázataikat. Másik pályamunkájukat a helyi önkormányzathoz adják be, mert a szervezet tizenöt éves fennállásának megünneplésére készül: egy városi civil expót szeretnének szervezni majd a megnyíló új kultúrpalotában — tudtuk meg Szilágyiné Bella Margittól, az egyesület vezetőjétől. n (cs)

Forrás: Békés Megyei Hírlap

2006. január 11.

www.bmhirlap.hu


A fiatalok egyesülete Körösújfaluért cselekszik

TELEHÁZ Ingyenes internetezés

 

A Körösi Ifjak Körösújfaluért Ifjúsági Egyesületet helybeli fiatalok hozták létre azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonják a közösségi életbe, számukra programokat szervezzenek.

— Egyesületünk, pályázatok segítségével és az önkormányzati támogatásnak köszönhetően, ma már jelentős technikai háttérrel rendelkezik. A teleház részére átadtunk használatra pályázaton elnyert eszközeink közül három, komplett számítógépet és egy projektort. Az egyesületünk által elnyert pályázati segítséggel, a szélessávú internet-hozzáférést ingyenesen biztosítjuk a teleház és az önkormányzat részére. Az e-pont szolgáltatásait igénybevevőknek szintén ingyenesen biztosítjuk a szélessávú internetet — fogalmazott Galambos Julianna, a Körösi Ifjak Körösújfaluért Ifjúsági Egyesület elnöke, amikor a közelmúltban a körösújfalui képviselő-testületet tájékoztatta.

M. B.

Forrás: Békés Megyei Hírlap

2006. január 09.

www.bmhirlap.hu

 

 

 
2006. január 20, péntek 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.