Kedd, 2021. Június 22.Paulina napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1913
1913-ban e napon született Weöres Sándor író

 
 

  Csemegéző - Ajá: JELENLÉT-JÖVŐKÉP

Kedves Fiatalok! Kedves Felnőttek!

A Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács 2005-ben harmadjára pályáztatta meg a Dél-alföldi Regionális Gyermek- és Ifjúsági Együttműködési Fórum és Kiállítás rendezési jogát. Idén a békéscsabai székhelyű Táliber Közhasznú Alapítvány nyerte el a megvalósítás lehetőségét. „JELENLÉT-JÖVŐKÉP” címmel 2005. december 7-8-án a Békéscsabai Ifjúsági Házban több ifjúsági és ifjúságsegítő szervezettel partnerségben rendezzük meg a fórumot.



A DARIT és a DARISZI támogatásának köszönhetően változatos programot igyekeztünk összeállítani. Az országban zajló Határtalan7 rendezvénysorozathoz kapcsolódva a DARISZI szakmai partnerségének köszönhetően néhány programelem kapcsolódik a Fórumhoz, gazdagítva filmbemutatókkal, neves vendégekkel a programot.

 

A jelentkezési lapot november 30-ig kérjük visszaküldeni. A részvételi díj szállás és/vagy étkezés igénylése esetén 1.000 Ft/fő a , szállás és étkezés nélkül 500 Ft/fő, melyet előzetesen átutalással a Táliber Alapítvány Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200118-11066633 számlaszámára vagy a helyszínen lehet befizetni. Átutalás esetén kérjük hivatkozásként megjelölni a résztvevő nevét, s a helyszínen bemutatni a befizetést igazoló bizonylatot. Számlát minden résztvevő számára a helyszínen állítunk ki. A szállás helye a jelentkezések számának függvényében dől el.

 

A szervezetek bemutatkozását idén kissé másként tervezzük. A szervezetek az általunk összeállított kérdések alapján elkészíthetik bemutatkozásukat, amit 2 helyen használunk fel. Ennek egyik része a KVÍZ-kaszinó, ahol az ismertető alapján állítjuk össze a kaszinó néhány kérdését. Ezeket az anyagokat helyezzük majd ki a Böngészdében a fórum ideje alatt, hogy a résztvevők elvehessék, olvashassák, s használhassák a Kaszinó során

Az Oszlopcsarnok kiállítást az Ifjúsági Ház földszintjén egységes szerkezetben, a bemutatkozni kívánó szervezetek előzetesen eljuttatott anyagaiból hozzuk létre. A csarnokba belépő egy kérdőívet tölthet majd ki. A leadott és helyesen kitöltött kérdőívek közül a záró plenáris ülésen 10 nyertest sorsolunk ki, akik békéscsabai intézmények, szervezetek, vállalkozók ajándékcsomagjait kapják.

A jelentkezési lappal együtt november 30-ig várjuk azok anyagait a megadott szempontsor alapján, akik szeretnének bemutatkozni. A Böngészdében a szervezetek egyéb szórólapjaikat, kiadványaikat is elhelyezhetik.

A bemutatkozásához kért adatok: szervezet neve, elérhetősége - képviselő(k) neve, elérhetősége-mottója, jelmondata (ha van) - mikor alakult - legfőbb céljai - legfontosabb megvalósult programjai, projektjei - logo, embléma - partnerei-támogatói (ha fontosnak tartja)

Jelentkezni lehet:

levélben (Táliber Alapítvány (Ifiház) 5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.), faxon (66/449-336), e-mailben (patent@nap-szam.hu).

 

Partnereinkkel együtt bízunk abban, hogy érdemes lesz eljönni városunkba; hogy ötletet, bátorítást adunk; hogy partnerek találnak egymásra; hogy okos és szép gondolatok hangoznak el; hogy kipihenten, feltöltődve térhet haza mindenki a közösségébe, munkahelyére, s azt gondolja: de jó volt.

 

 

A találkozás reményében,

 

Üdvözlettel:

Zsótér Mária
a Táliber Közhasznú Alapítvány elnöke,
a rendezvény főszervezője


 

„JELENLÉT-JÖVŐKÉP”

 

III. DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUM ÉS KIÁLLÍTÁS

 

Helyszín: Ifjúsági Ház – Békéscsaba (5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.)

 

PROGRAM

 

december 7.

 

09.00-től regisztráció, „csabais” vendégfogadás

09.00   Böngészde (információs sarok)

            Helyszín: Ifiház földszinti előtere

1.      Az ifjúsági munkában hasznos sajtótermékek böngészője

2.      Hasznos internetes oldalak böngészője egy kihelyezett számítógépen

3.      Szóróanyagok, információs kiadványok a résztvevő szervezetektől, szervezetekről (Az itt elhelyezett anyagok alapján válaszolhatók meg az esti Kvíz Kaszinó 2 asztalánál az ifjúsági kérdések.)

 

10.00   Ünnepélyes megnyitó az Ifiház nagytermében

A találkozót és kiállítást megnyitja Vajda Árpád, a Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda vezetője

Köszöntőt mond Pap János polgármester és Bagdi Áron diákpolgármester

Partnerek bemutatása, technikai információk: Zsótér Mária, a Táliber Közhasznú Alapítvány elnöke

10.30      Szárnyatok könnyű viaszból” – a dél-alföldi régió ifjúsági munkájáról készült film díszbemutatója

 

11.00-13.15

Műhelyek az Ifiház termeiben

„Más vagyok? Ő más? Ki más, ha nem én?” azaz esélyek, hátrányos helyzet, másság, tolerancia – csoportfoglalkozás ifjúsági szervezetek 14-20 év közötti tagjainak (a műhely október 8-án de. is folytatódik, a két napon összesen 8,5 órában, max. létszám 18 fő)

Vezeti: Karácsony Zsolt mentálhigiénés szakember és Fejes István diákönkormányzat segítő

A XXI. század kihívásai, elvárásai – Család, iskola, társadalom és a tizenévesek - csoportfoglalkozás ifjúsági szervezetek 14-20 év közötti tagjainak (a műhely október 8-án de. is folytatódik, a két napon összesen 8,5 órában, max. létszám 18 fő)

Vezeti: Szabó Andrea pszichológus

Mi a helyzet? Ijúságkutatások tapasztalatai (helyi, megyei, regionális, országos)

Vezeti: Vincze József, DARISZI

Vendég: Bauer Béla szociológus, az Ifjúság 2000 vezető kutatója és az Ifjúság 2004 kutatás vezetője, Herczeg Tamás szociológus

Ifjúsági szervezetek (önmaguktól, önmagukért) vagy ifjúságsegítő szervezetek (felnőttek a fiatalokért)? Az ifjúsági szervezetek ismérvei; folyamatos működtetése, hosszú távú fenntarthatósága. Hogyan tegyük vonzóvá szervezetünket meglévő és leendő tagjaink számára? Miért fogy el az ifjúsági szervezetek tagsága? ……)

Vezeti: Hajnal Edit facilitátor és Tölcsér Tímea facilitátor

„Önként, dalolva” - Európai Önkéntes Szolgálat - fiatalok és az ifjúsági szervezetek lehetőségei az önkéntes programban; megvalósult projektek a Dél-alföldön; aYouth in Action Közösségi Program 2007-2013 közötti változásai

Vezeti: Árvai Mara, DARISZI

Vendég: Takács Katalin, a Mobilitás Képzési és Kutatási Igazgatóság munkatársa és volt önkéntesek

5 éves a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács – Ünnepi DARIT-ülés

 

13.30-tól ebéd a FEK Étteremben (Békéscsaba, Szabadság tér 6.)

           

14.30-17.00 Műhelyek folytatása

17.30-18.00 Beszámoló a Műhelyekben végzett munkáról

 

18.30-tól vacsora a FEK Étteremben (Békéscsaba, Szabadság tér 6.)

 

20.00  KVÍZ-kaszinó a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület szervezésében

            Helyszín: Ifiház Kaszinó

A KVÍZ-kaszinóban jó szórakozást és sok-sok nyereményt kínálunk számodra.

20.00-21.00 óráig a pénzszerzés a cél! A bank által kapott induló tőkédet megsokszorozhatod a játékhelyeken.

Várnak Rád: a Roulette, a „Fekete lyuk”, a „3info”, a „Sasszem”, az „Európai út”, illetve a „Kockapóker” asztalok, ahol gyarapíthatod vagyonod, ha szerencsés vagy, s a feltett kérdésekre is tudod a választ.(A kérdéseket az ifjúságpolitika alapfogalmaiból, a résztvevő szervezetekről szóló információkból, az EU-ról, stb. állítjuk össze.)

Az összegyűjtött zsetonokat az est végén nyereménytárgyakra lehet beváltani, de lehet majd nyerni Új Ifjúsági Szemle előfizetést, Család, Gyermek, Ifjúság előfizetést, ifjúsági szakirodalmat…

 

december 8.

 

08.00-tól         Reggeli a FEK Étteremben

 

09.00   A „Más vagyok? Ő más? Ki más, ha nem én?” és a „XXI. század kihívásai, elvárásai” műhelyek folytatása

 

09.30   Kamerával a határmentén - A szerb-magyar határmenti települések (Magyarkanizsa, Palics, Röszke, Bordány) audiovizuális bemutatása fiatal filmesek szemszögéből

Helyszín: Ifiház Kaszinó

 

10.00   Szolgáltató irodák a Dél-alföldi Régióban

Rövid bemutatkozás után kerekasztal beszélgetés a résztvevő irodák vezetői között a mindennapi tapasztalatokról (pl.: támogatottság, kapcsolatrendszer, részvétel a helyi ifjúsági közéletben, látogatók, … valamint a résztvevők kérdései alapján), továbbá a résztvevő szervezetek itt kapcsolódhatnak be aktívabban a beszélgetésbe azzal, hogy saját környezetükben, szervezetükben szerzett tapasztalataik alapján visszajelezhetnek az irodák felé: ismerik-e a szolgáltatásokat, elégedettek-e a működésükkel, mit hiányolnak, miben várnának még segítséget stb.

Vezeti: Kölcseyné Balázs Mária ifjúságsegítő, művelődésszervező (Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület)

Helyszín: Ifiház Kaszinó

 

 

12.30 Záró plenáris ülés

A találkozót szakmailag értékeli, lezárja Vajda Árpád, a DARISZI vezetője

Az Oszlopcsarnok kiállítás sorsolása

Békéscsaba Város Önkormányzata nevében záróbeszédet tart Benkóné Dudás Piroska, a Közművelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke

         A rendezők nevében búcsúzik Zsótér Mária főszervező

           

 

13.30-tól ebéd a FEK Étteremben

 

16.00   A „Jelenlét-jövőkép” találkozó programjához szervesen illeszkedik a Megyei Művelődési Központtal közös szervezésben megrendezésre kerülő III. Regionális Ifjúsági Kulturális Kavalkád, ami szintén a régió gyermek- és ifjúsági szervezeteinek, művészeti csoportjainak kínál programot és színpadi bemutatkozási lehetőséget.

            Helyszín: Ifiház Kaszinó

 

 

 

Információ:

Zsótér Mária főszervező

Táliber Közhasznú Alapítvány (Békéscsabai Ifjúsági Ház)

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.

Tel.: 66/449-222 vagy 66/323-417

Mobil: 20/377-19-60

Fax: 66/449-336

E-mail: patent@nap-szam.hu

Honlap: www.bekes-mmk.hu


A JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA:

jelenlet_jovokep_2005_jellap.doc

 


Rendezők:

 

Békés megyei Művelődési Központ

Békéscsabai Diákönkormányzat

Békéscsabai Ifjúsági Ház

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Ifjúsági Információs Irodája - Gyula

Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület

Közép-Békési Ifjúsági Fórum

Mezőmegyeri Fiatalok Klubja

Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület

Táliber Közhasznú Alapítvány

 

 

Információ:

 

Zsótér Mária főszervező

Táliber Közhasznú Alapítvány (Békéscsabai Ifjúsági Ház)

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.

Tel.: 66/449-222 vagy 66/323-417

Mobil: 20/377-19-60

Fax: 66/449-336

E-mail: patent@nap-szam.hu

Honlap: www.bekes-mmk.hu

 

 

 

Szakmai partner:

A program megvalósítása a Határtalan7 keretében a Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda szakmai közreműködésével történik.

 

Támogatók:

Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács

Mobilitás Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közművelődési, Ifjúsági és Sportbizottsága

 

 

 
2005. november 24, csütörtök 
 

 





Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.