Kedd, 2021. Október 26.Dömötör napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1931
Szakonyi Károly író születése

 
 

  Bemutatkozunk: Corvin János Múzeum

2005 januárjával megkezdte működését a gyulai Corvin János Múzeum, és ezzel az eddig városi és megyei kézben levő kiállítóegységek végre lehetőséget kaptak arra, hogy egy szervezeten belül történjék az irányításuk, és a működtetésük. Az alapítással az ország egyik legnagyobb városi múezum együttese jött létre, melynek részét képezia a Dürer Terem, a Városi Képtár, a Ladics-ház, a Lajos Ferenc Grafikai Gyűjtemény, az Erkel Ferenc Emlékház, a Német Nemzetiségi Gyűjtemény, valamint Közép Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.A Corvin János Múzeum fiókintézményei közül a legnagyobb figyelem most a Várban zajló munkálatokra irányul, hiszen 16 év után 2005 tavaszán ismét kitárja kapuit. Szeretnénk, ha Békés megye és Gyula város lakossága együtt ünnepelné velünk nemzeti kulturális örökségünk egyik gyöngyszemének, a gyulai várnak megnyitását.

Az idelátogatók megismerkedhetnek majd a vár hadtörténetével, valamint a kor életmódi sajátosságaival, és tehetik midezt egy élő, nyüzsgő környezetben, ahol nem szokatlan a gyerekzsivaj sem. Az érdeklődők részt vehetnek különböző foglalkozásokon és rendezvényeken. A felszentelt kápolna biztosítja a helyszínt a keresztelők, esküvők lebonyolításához, melyek hangulatához kétségtelenül hozzájárul a középkori jegyeket magán hordozó borozó is. A vár lovagterme alkalmas a fogadások, konferenciák és egyéb jellegű rendezvények lebonyolítására. Szeretnénk, ha e csodálatos helyszín újból bekapcsolódna a város vérkeringésébe és annak szerves részét képezné. Fontosnak tarjuk, hogy ne csak a turisták által felkeresendő látványosságok közé soroljanak bennünket, hanem a hétköznapi élet színterévé is váljunk.

Reméljük, hogy látogatóinknak hasznos és örömteli órákat szerezhetünk, és ezzel Gyula kulturális jóhírét országszerte gyarapíthatjuk.

 

 
2005. február 21, hétfő 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.