Néptáncantológia 2003 - amatőr együttesek bemutatása
Dátum: 2003. október 25, szombat
Téma: PályázatA Martin György Néptáncszövetség pályázatot hirdet a Néptáncantológia 2003 című rendezvényen történő részvételre. A pályázat célja, hogy az amatőr néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.Pályázni lehet minden olyan, maximum 10 perc időtartamú koreográfiával, amely 2002-2003-ban amatőr néptáncegyüttes előadásában került bemutatásra, és a Néptáncantológia műsorán még nem szerepelt. (Szakmailag különlegesen indokolt esetben a zsűri 10 percnél hosszabb - de maximum 15 perc időtartamú - művet is figyelembe vehet.) Egy együttes legfeljebb két művel pályázhat.

(A pályázati felhívás a hagyományőrző, ill. a gyermek-táncegyüttesekre nem vonatkozik, ezek bemutatkozásáról - a korábbi évekhez hasonlóan - a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, illetve az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület dönt.)

Pályázatot az előadó együttes vagy az alkotó nyújthat be.

A pályázatnak tartalmaznia kell a műre, az alkotókra és az előadókra vonatkozó alapvető adatokat és az előadáshoz szükséges technikai igényeket.

A pályázat feltétele: A pályázatokat az erre a célra készített pályázati űrlapon lehet beküldeni az alábbi címre: Martin György Néptáncszövetség,

1062 Budapest, Lendvay u.15. "Néptáncantológia 2003".

(A pályázat fénymásolt űrlapon is benyújtható.)

A pályázathoz mellékelni kell egy, a műről készült jó minőségű videofelvételt, amelyet a pályázó az elbírálást követően visszakap.

Pályázati űrlap igényelhető a Martin György Néptáncszövetségnél: 1062 Bp., Lendvay u. 15. Tel./Fax: 269-5680, 354-0074, e-mail: martin@tla.hu.

Beküldési határidő: 2003. november 10.

A pályázatokat szakértői testület bírálja el 2003. december 10-ig.A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=742