Hír küldése
Dátum: 2003. október 14, kedd
Téma: Webtanterv


 

Új sorozatunk előző részében megtudhattuk, hogyan válhatunk a honlap regisztrált felhasználóivá, mely sok lehetőséget nyújt számunkra. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy magunk is küldhetünk híreket a portálra, s így írásaink, cikkeink saját név alatt jelenhetnek meg.Miután felhasználóként beléptünk a portálra, a "Tagoknak" blokkban több új menüpontot is találunk. Ezek egyike: "Hír küldése". Kattintsunk rá!

 

Kisvártatva a betöltődő oldalon egy űrlap jelenik meg, ebbe kell beírni cikkünket. Tulajdonképpen rövidre is foghatnám mondandómat azzal, hogy a mezőket értelemszerűen kell kitölteni, de azért álljon itt némi segítség:

 

Miután a "Cím" mezőt kitöltöttük, "Témát" kell választanunk. A CSABANET portálon a szerkesztők írásunkat valószínűleg az "Olvasóink írták" rovatban helyezik el, ám ha más témát (rovatot) vélünk találónak, válasszunk a következőkből: Bemutatkozunk, CSAK, Csemegéző ? ajánló, Kitekintő, Könyvajánló, Mozi ? színház, Olvasóink írták, Pályázat.

 

Ezt követően írjuk be a cikk bevezetőjét a "Bevezető szöveg" nevű mezőbe, majd a folytatást a "Bővített szöveg" felirat alá. Itt fontos megjegyezzük, hogy a "Bővített szöveg" mezőben nem szükséges megismételnünk írásunk bevezető részét.

 

E két mező nagy segítségünkre van írásunk megformázásában. Minden alapvető lehetőséggel rendelkezünk, amellyel egy alap szövegszerkesztő ?kényeztet? bennünket: a betűtípus meghatározása, formázása, szöveg igazítása, behúzás, felsorolás, kivágás, másolás, beillesztés, sőt szúrhatunk be cikkünkbe képet, s e mellett linket is beszúrhatunk. A jelzések könnyen felismerhetők, ha használtunk már korábban bármilyen szövegszerkesztőt.

 

A beillesztés segítségével korábbi dokumentumainkból is beilleszthetünk részeket, miután szövegszerkesztőnkből a vágólapra másoltuk.

 

Az igazi ?guruk? számára még egy különlegességgel szolgál webes szerkesztőnk. A ?View HTML? feliratú gombra kattintva, váltakozva láthatjuk szövegünk későbbi megjelenését és a HTML kódot, amit közvetlenül is szerkeszthetünk. Ez utóbbi lehetőséget csak SZAKÉRTŐ látogatóinknak ajánljuk.

 

Miután így, vagy úgy elkészítettük írásunkat, az ?Előnézet? gombra kattintva megtekinthetjük cikkünket. Ha mindent rendben találunk az ?OK? gomb megnyomásával küldjük el művünket a szerkesztők számára. Amennyiben hibát fedezünk fel, még változtathatunk írásunkon, majd ismételjük meg az előző lépéseket. Ezek után a szerkesztők egy jóváhagyási folyamat után elhelyezik a cikket portálunkon.

 

Reméljük e rövid írás is megvilágította, a lehetőségek mily széles tárházát nyújtja bárki számára, ha honlapunkon tagként regisztrálja magát.

 

Várjuk híreiket az info@csabanet.hu címen, ahová sorozatunkkal kapcsolatban is elküldhetik kérdéseiket, visszajelzéseiket.

 

Jó böngészést:

 

Hegedűs Sándor

hsandor@csabanet.hu


A Webtanterv előző része:
Regisztrálás

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=730