Pénelopé vászna - művészeti verseny
Dátum: 2005. September 27, Tuesday
Téma: PályázatA budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye 4. alkalommal hirdeti meg levelező pályázatát általános- és középiskolák 5-6., illetve 7-9. évfolyamos osztályai, csoportjai, szakkörei számára.

A pályázat célja, hogy a résztvevő gyerekek játékos formában szerezzenek új ismereteket az archaikus görög világról.Az első négy fordulóban a csapatok feladatlapokat töltenek ki, majd egy ókori görög öltözéket kell elkészíteniük. A ruha megtervezéséhez szükséges ismereteket, a korszakra jellemző formákat, mintákat, ruhatípusokat a feladatlapok kitöltése során sajátítják el a gyerekek, az öltözék elkészítésében mindent a kreativitásukra bízunk. A feladatok megoldására körülbelül négy-négy hét áll rendelkezésre. A ruhák beküldésének határideje 2006. április 12.

A pályaműveket zsűri bírálja el. A pályázaton elért eredményt a feladatlapokra és a ruhára kapott pontszámok összege határozza meg. A győzteseket egy napra vendégül látja a Szépművészeti Múzeum.

Nevezési díj nincs. Jelentkezni lehet 2005. október 6-ig a 06-1-469-7262-es telefonszámon és a 06-1-469-7178-as fax-számon, a marathon@szepmuveszeti.hu e-mailcímen, és levélben az alábbi címen: Szépművészeti Múzeum, Antik Gyűjtemény, 1146 Budapest, Dózsa Gy. út 41.

A részletes pályázati kiírás elolvasható a http://eos.szepmuveszeti.hu honlapon, illetve kérésre postán is megküldjük az érdeklődőknek.

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1478