Filmajánló: Kész cirkusz!
Dátum: 2005. September 26, Monday
Téma: Mozi - Színházszínes magyar vígjáték, 80 perc

Lehet hogy a világban nincsenek véletlenek, de akkor lássuk be, odafönt jó sokan dolgozhatnak túlórában. És nálunk, a nyármeleg külváros bal szegletében, igazán kitesznek magukért.Van itt egy negyvenes exfocista, aki csak egy klozetos incidens miatt maradt le a ’86-os Magyar Kupáról a Fradi ellen. Van egy menedzserasszony, aki a maga 80-as mellbőségével permanens pénzéhségben szenved. Van három fáradt agybajnok, akik miközben megtárgyalják, ténylegesen mekkora is Bill Gates vagyona, megfúrnak egy kistakarékot. Van egy feleség, akit meglopott az egyik szeretője, és a szerető, aki szerint csak kölcsönvett, és mellesleg a világ első írógép-dobosa. Van egy cukorbeteg civil zsaru, aki mellékállásban fényképeket készít, persze pénzért, a feleségről, a szeretőről, és a biztonság kedvéért a megrendelőről, az exfocista férjről is. Végül itt van még egy notórius pornóhasonmásozó srác is, akinek a fején landol az a retikül, amiben a fent említett képek vannak.

Mindenki a táskára hajt. Van, aki eladná, van aki venné, van aki csak vinné, és van olyan, aki csak azt szeretné tudni, mi az a párafaló.

Feltűnik még egy exsírásó, egy nyakmerevítős rendőr, hat nagyhangú mitugrász, egy csomagtartónyi dedikált bőrlabda, egy aranykártyás statiszta, hat napi melegvíz megvonás, néhány alapos félreértés és gombfocijátékos.

Egy tucat külvárosi lúzer csetlése és rombolása a Tesó alkotóinak új filmjében.

Stáblista
Szereplők: Schmied Zoltán
Elek Ferenc
Welker Gábor
Szabó Simon
Nagy Zoltán
Kránitz Lajos
Hajós András
Görög László
Rendező: Dyga Zsombor
Forgatókönyvíró: Dyga Zsombor, Lovas Balázs
Operatőr: Horváth Árpád
Vágó: Czakó Judit
Zene: Uptown Fellaz
Producer: Durst György

 

 A cikk tulajdonosa: CSABANET - Békés Megye Kulturális Portálja
http://www.csabanet.hu

A cikk webcíme:
http://www.csabanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1477