Szombat, 2021. Szeptember 25.Eufrozina, Kende napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1989
1989-ben ezen a napon hunyt el Lehel György karmester

 
 

  Bemutatkozunk: Skandináv Gibbons

A zenekar két éve egy spontán ötletből jött létre, konkrétan 1999 nyarán egy tűzrakás során, síppal- dobbal tettük hangulatosabbá az összejövetelt. Bíró József, Korim Ferenc és Sándor Tamás alapította az együttest. Ez a zenélés folytatódott, mivel igény volt rá. Egyre többen jelentek meg koncertjeinken.Aztán eljött az ősz és a Bartók Pincében folytattuk koncertjeinket, Dobszerda néven. Ez lassan másfél éve tart, kétheti rendszerességgel, szerdánként. Célunk a találkozás lehetőségének létrehozása. Találkozás ember és ember között, valamint találkozás a ritmussal, zenével. Így egyre több látogatónk kezdett el komolyabban foglalkozni a zene valamely formájával.A Dobszerdán az ország számos városából voltak vendégeink, többek között Kanalas Éva- az Ojanna hangszínház vezetője, Pribojszki Ferenc- népzenész, cimbalmos. 2000. novemberében léptünk be a MASE-BÁT- ba /Megyei Alkotókat Segítő Egyesülés- Békéscsabai Általános Tömörülés/. Ezután számos kiállítás megnyitón, fesztiválon léptünk fel. Pl.: Csalánleves fesztivál, a szegedi Országos Diákönkormányzati Találkozó, Kapolcs. Ez évtől dolgoztuk ki rendhagyó énekóra műsorunkat Dobszerda Cirkusz néven, mellyel Békéscsaba majd mindegyik óvodájában és iskolájában szerepeltünk. Ezen a gyerekek megismerkedhetnek a hangszerekkel, ősi kultúrák hangzásvilágával. Alapelvünket Szüin- Ce mondta ki: "Lenyúlni a gyökerekig, és kimeríteni a változatokat. Ez a zene lényege."

Célunk, hogy az ősi zenei hangzásvilágot a XXI. század kultúrájához közelebb hozzuk, ezért próbáljuk zenénket napjaink technikai "csodáival" elegyíteni. Így talán vissza tudjuk vezetni a technokultúrát követő fiatalokat a népzenéhez.
Nevünk, a Skandináv Gibbons - a Skandináv majomra fordítható le, amely persze nem létezik. A zenénkben viszont igen, hiszen északtól délig számos nép zenéjéből merítünk, legyen az indonéz gamelán, eszkimó sámán, japán sinto dobolás, IX. századi kínai udvari zene, vagy ausztrál bennszülött muzsika.

A zenekar tagjai:
Bíró József- furulya, sípok, dobok, csörgők, csengettyűk, afrikai hárfa
Korim Ferenc- doromb, didjerido
Sándor Tamás- törökdob, furulyák, sípok, csengők


Elérhetőségeink:
5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.
Kontakt- Varga Tamás
Mobil. 06-20/4522938
Tel.: 06-66-449-222
Fax: 06-66-449-336
Email: szervezes@ifihaz.hu
 
2002. május 16, csütörtök 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.