Kedd, 2021. Október 26.Dömötör napja  

  Rovatok
. Kezdőlap
. Csemegéző - Ajánló
. Pályázat
. Kitekintő
. Tallózó
. Mozi - Színház
. Könyvajánló
. Olvasóink írták
. Napraforgó
. Korábban írtuk
. Kék Bolygó
. Bemutatkozunk
. Webtanterv
. Archívum
 
 

  Menü
. Kultúrjog
. Kiállítások
. Játszótér
. Linkek
. Kulturális szaknévsor
. REGCIVIL
. Keresés
. Hírlevél
. Partnereink
. Honlapok
szerverünkön
. Impresszum

Szolgáltatásaink
. Szerver üzemeltetés
. Hirdetés
 
 

  Hirdetés
 
 

  Keresés


 
 

  Évfordulók
Évfordulók
1931
Szakonyi Károly író születése

 
 

  Kitekintő: ERIKANET

A Békés Megyei Művelődési Központ 2006. évben is folytatja az egységes regionális közművelődési adatbázis (ERIKANET www. erikanet. hu) feltöltését.

Az ERIKANET rendszer közművelődési, kulturális portál, mely bemutatja a közművelődés sokszínű tevékenységét, intézményrendszerünk munkaformáit és a kapcsolódó szolgáltatások széles skáláját. 

Célközönsége kettős, mely a portálfelületen jól elkülöníthetően jelenik meg. Egyrészt közönsége a kultúrafogyasztó Internet-felhasználó, másrészt a kultúrával napi munkakapcsolatban álló kulturális szakember (művelődésszervező, népművelő, közösségfejlesztő, közművelődési referens, könyvtáros, pedagógus).

 Célja, hogy egységes felület alá rendezve, megyei bontásban, bemutassa, és kereshetővé tegye a közművelődési eseményeket. Olyan intézmények, önkormányzatok ismertetőihez, kulturális rendezvényeihez is hozzájuthatnak a böngészők, melyeket más internetes rendszerben nem találhatnak meg.

Kínálatában - sok egyéb mellett - hírek, honlap-gyűjtemények, címlisták, képzési ajánlatok, hazai és Európai Uniós kulturális pályázatok, konferenciaajánlók és beszámolók, tanulmányok és könyvajánlók szerepelnek.

Jelenleg a megyében működő közművelődési intézmények, szervezetek közül csupán 14 településről találhatunk adatokat a portálon.

Intézményünk az alábbi segítséget ajánlja fel az adatok feltöltéséhez:

-amennyiben bármely szervezet technikai feltételei lehetővé teszik, hogy havi rendszerességgel feltöltsék programkínálatukat, biztosítjuk hozzá a szükséges felhasználó nevet és jelszót.

-azon szervezeteknek, intézményeknek, akiknek nincsenek meg az ehhez szükséges technikai feltételeik, vállaljuk az adatok feltöltését. Ez esetben havonta, minden hónap 20.-ig várjuk az információkat.

 

Az Erikanettel kapcsolatos technikai jellegű kérdésekkel Balog Csabához, tartalmi kérdésekkel Sajti Anikóhoz fordulhatnak. (Telefon: 66/442-122, bacsaba@bekes-mmk.hu, aniko@bekes-mmk.hu ).

 

 
2006. szeptember 16, szombat 
 

 

Kezdőlap : Kitekintő : Tallózó : Mozi-Színház : Bemutatkozunk : Olvasóink írták : Könyvajánló : Pályázat : Csemegéző : Archívum
Kulturális szaknévsor : Linkek : Keresés : Fórum : Impresszum
Szerver üzemeltetés : Hirdetés


Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.